2015. február 19., csütörtök

Lilahagymás-kolbászos muffin

Tejmentes muffinkáimat ehettétek a mai közösségi találkozón. Kicsit laposak lettek, de szerintem vállalhatók. :) És köszönet a Bürge tanyának a fini kolbászért!

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzaliszt
  • 10 dkg házi kolbász
  • 1-2 fej lilahagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • 3 tk sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tej (nálam rizstejszín és zabtej keveréke)
  • 1 tojás
  • szezámmag a tetejére
Elkészítés:
  1. A kolbászt és a hagymát felaprítjuk.
  2. A száraz anyagokat elvegyítjük.
  3. A folyékony hozzávalókat egy külön tálban elkeverjük, majd apránként elegyítjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Szilikonos formába töltjük 3/4-ig.
  5. 180 fokon sütjük 30-40 percig.
Forrás: Lengyel Zsuzsa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése