2015. február 13., péntek

Citromos fodros kel saláta

Friss és ropogós ez a saláta. Frissítő ízű a citromtól és az olíva olajtól és ropog a nyers keltől, na meg a pirított mogyorótól.

Hozzávalók
  • 1 evőkanál citromhéj 
  • 1 egész citrom leve 
  • 0,5 dl extra szűz olíva olaj 
  • 0,5 kg durvára vágott fodros kel, szárak nélkül 
  • 4-5 dkg őrölt parmezán sajt 
  • 5 dkg pirított, blansírozott mogyoró, durvára vágva 
  • nagyszemű só és frissen őrölt bors
Elkész­ítés
  1. Egy nagy tálban keverjük össze a citrom héját, levét és az olíva olajat, addig, míg jól el nem keverednek. 
  2. Adjuk hozzá a kelt és keverjük meg, hogy a lé bevonja a leveleket. 
  3. Adjuk hozzá a sajtot és a mogyorót, sózzuk, borsozzuk. 
  4. Keverjük át tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése