2015. február 28., szombat

Céklás túrókrém

Kislányok körében a színe biztos befutó ennek a szendvicskrémnek, ugyanis gyönyörű rózsaszín. Nekem az íze is tetszik, pedig a cékla nem a legkedvesebb zöldségem.

Hozzávalók
  • 1 cékla 
  • 2 cm torma vagy 1-2 evőkanál ecetes torma 
  • 1-2 evőkanál frissen facsart citromlé 
  • 1 csapott mokkáskanál só 
  • 1 kiskanál méz 
  • max. 2 dl tejföl (a kívánt sűrűség eléréséhez) 
  • 25 dkg túró
Elkész­ítés
  1. A meghámozott, nyers céklát és a friss tormát apró lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a citrom levét, a sót és a mézet. 
  2. Ezután turmixoljuk össze előbb a túróval, majd annyi tejföllel amilyen sűrűre a krémet szeretnénk.
  3.  Hűtőben tároljuk, csak pár napig fogyasztható.
Forrás: Kisa Judit: 77 remek reform recept (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése