2015. január 22., csütörtök

Fodros/leveles keles spagetti

Egy kis füstösséggel gazdagítja a bacon ezt az amúgy egyszerűen elkészíthető ételt. 

Hozzávalók
  • 4 szelet bacon 
  • 3 gerezd fokhagyma szeletelve 
  • 1 adag kel vékony csíkokra vágva (az ere is) 
  • 1 pohárnyi víz vagy alaplé 
  • spagetti 
  • kecskesajt 
  • só, bors
Elkész­ítés
  1. A bacont lassan pici olíván megpirítjuk 5-6 perc alatt. 
  2. Kivesszük a serpenyőből és a megmaradt zsiradékban a fokhagymaszeleteket kb. 1 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kelt (akár két adagban is lehet). 
  3. Sózzuk, borsozzuk és pár percig fonnyasztjuk, majd felöntjük folyadékkal. 
  4. Mire a folyadék elforr, a kel enyhén roppanósra fő. 
  5. Hozzáadjuk a kifőtt spagettit, a megsült bacont és valamilyen karakteres sajtot. A kelhez a kecskesajt például jól harmonizál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése