2015. január 10., szombat

Fodros kel alaprecept

Kis Detti fodros kel fogyasztásunkat erősítő levelében szerepelt egy link Martha Stewart fodros keles angol nyelvű receptgyűjteményéhez egy link. Ez a recept onnan való.
 
A fodros kelt így érdemes előkészíteni, akár köretként, akár tésztához adva, akár babsalátához szeretnénk a továbbiakban felhasználni.

Hozzávalók
  • 0,5 kg fodros kel
Elkész­ítés
  1. A szár és a központi ér eltávolításához kézzel húzzuk le a leveleket (itt egy videó róla: https://www.youtube.com/watch?v=IUyNTLXE9TE, a mozdulat lényeges, nem a szöveg) vagy vágjuk le késsel. A középső ér kevésbé kemény, mint a szár: ha mégis zavar minket, akkor dobjuk el. Ehhez hajtsuk félbe a levelet és tépjük ki a központi levéleret. Ne aggódjunk, ha beleszakítunk a levélbe.
  2. Vágjuk 1-1,5 cm-es csíkokra a további feldolgozáshoz.
  3. 3-4 liter sós vízet forraljunk fel és főzzük puhára a fodros kelt, kb. 20 perc alatt. Szárítsuk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése