2014. december 15., hétfő

Karácsonyi lilahagyma lekvár

Elő a finom lilahagymával! Lepjük meg a szeretteinket egy ízes, fűszeres különlegességgel. Bárki kedvére kísérletezhet további fűszerezéssel.

Hozzávalók:
  • 7-8 darab lilahagyma
  • étolaj
  • balzsamecet
  • barna cukor és méz
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • garam masala
  • víz
  • bio citrom leve
Elkészítés:
  1. A lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük, szálaira bontjuk.
  2. Egy wokban olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, és párolni kezdjük.
  3. Mehet rá a barna cukor, a méz és egy pici só.
  4. Kavargatjuk és sütjük tovább.
  5. Hozzáadjuk a balzsamecetet és a citromlét.
  6. További kavargatás mellett puhára pároljuk a hagymát. 
  7. Adhatunk még hozzá cukrot, sót ízlés szerint.
  8. Egy pici vízzel felöntjük, amikor már nagyon sül a hagyma (nehogy odaégjenek), és tovább pároljuk.
  9. Végül fűszerezzük egy-egy csipet szegfűszeggel, fahéjjal és garam masalával.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése