2014. december 10., szerda

Káposztás rizses csirke

"Pusztítsuk" a káposztát!

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg csirkemell
  • egy fél fej káposzta
  • egy csokor pak choi
  • 2-3 db sárgarépa
  • egy nagy adag párolt rizs (maradék felhasználáshoz remek)
  • 1-2 fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • tökmag, (arany) lenmag
  • 3-4 ek citromlé
  • bors
  • 2-3 ek szilvalekvár
  • 1 ek akácméz
  • pici chilipor
Elkészítés:
  1. A hagymát megpirítjuk egy wokban.
  2. A csirkemellet felkockázzuk, majd a felaprított, megpirított hagymán sütni kezdjük.
  3. A fehéredő husi kockákat ízesítjük: mehet rá só, bors, lekvár, citromlé, fokhagyma és méz.
  4. Jól összekeverjük, majd rádobjuk a felaprított káposztát, répát és pak choit.
  5. A párolt rizst közben elkészítjük, egy nagyobb jénai tepsit olajjal kikenünk, és erre halmozzuk a rizst.
  6. A zöldséges hús mehet a tetejére.
  7. Megszórjuk a magokkal, és kb. 10-15 perc alatt összesütjük 180-200 fokon.
  8. Megjegyzem: ha nem lennék tejmentes diétán, még tejfölt vagy sajtot is tennék rá!
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése