2014. december 9., kedd

Füstös sütőtökkrémleves

Tuningoltam már fel a sütőtökkrémlevest csirkehússal eddig, de füstölt hússal még nem próbáltam. Pedig nagyon finom!

Hozzávalók:

  • egy marék kockára vágott füstöt hús (pl. comb)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 szelet sült hokkaidó tök
  • 1 kisebb pasztinák
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 szem burgonya
  • 1 babérlevél
  • bors
  • pici citromlé
  • víz
Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítom. A tököt előzőleg megsütöttem.
  2. A hagymát megdinsztelem, és megpirítom rajta az apró kockára vágott füstölt húst.
  3. Rádobom a felkarikázott répát, pasztinákot és a felkockázott burgonyát.
  4. Fűszerezem, összefőzöm, majd turmixgépbe töltöm, és jó krémesre pürésítem.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése