2014. november 17., hétfő

Tökmagos sütőtökös sütemény


Ez a vidám, a tökmagokkal feldobott sütemény is Márton-napi ünnepünkre készült.

Hozzávalók
  • 140 g sütőtök
  • 200 g finom tönkölyliszt
  • fél adag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1.5 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 vaníliabél
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • 150 g barna nádcukor
  • 100 g natúr joghurt
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál tökmag
Elkész­ítés
  1.  A cukrot kikeverjük az olajjal és a joghurttal.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a füszerekkel, majd hozzáadjuk a cukros keverékhez.
  3. Lereszeljük a sütőtököt és ezt is hozzaádjuk a tésztához.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk tökmaggal.
  5. 160 °C-on kb. 50 percig sütjük.
Forrás: Vitae 2013/2, 15. oldal (Hoyk Zsófia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése