2014. november 23., vasárnap

Sajtos pogácsa

Nagy családi kedvenc nálunk ez a pogácsa, ami frissen kisülve a legfinomabb.

Hozzávalók
  • 0,5 kg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája a tészába + 1 tojás a tetejére
  • 15+5 dkg eidami vagy trappista sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál só
Elkész­ítés
  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a sajtból csak a 15 dkg-nyit. Tésztává gyúrjuk, folpackba vagy alufóliába téve legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. Akár előző este is összeállítható és másnap is süthető.
  3. Nyújtjuk, szaggatjuk, a tetejét berácsozzuk, megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.
  4. Előmelegített forró sütőben (200-210 fok) kb. 20-25 perc alatt készre sül.
Forrás: Fülöpné Marika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése