2014. november 13., csütörtök

Márton cipó

Márton napon a barátok és ismerősök egymással megfelezve és körbeadva fogyasztják, megemlékezve Szent Márton jótettéről.

Hozzávalók
  • 1,5 kg fehér sima liszt
  • 0,5 kg tönköly és rozsliszt vegyesen
  • 8 ek olívaolaj
  • 9 kk só
  • 4 lapos ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 12 dl langyos víz
  • nagy marék, meleg vízben áztatott mazsola
  • kis maroknyi szezámmag
Elkész­ítés
  1. A lisztet sóval, cukorral elkeverem, hozzáadom a mazsolát és a szezámot, majd 2 dl-ként az élesztővel felkevert langyos vizet is a tésztához adagolom, végül az olajjal jól kidagasztom, és egy félórányit kelesztem.
  2. Ezután maroknyi cipókat formálva 180 fokon megsütöm.
  3. Ez az adag kb. 23 db cipót ad ki.
Forrás: Marosi Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése