2014. november 15., szombat

Aszalt paradicsomos tönköly cipó

Sokszor készül tönköly helyett búzából, rozzsal, az is nagyon finom.


Hozzávalók
  • 500 g bio tönkölyliszt (1/2 fehér, 1/2 teljeskiőrlésű)
  • 1 marék aszalt paradicsom (andoki törpe fajtából)
  • 1,5 tk só
  • 15 g élesztő
  • 1 kanál méz
Elkész­ítés
  1. Összekeverem a liszteket, sót, aszalt paradicsomot.
  2. Langyos mézes-lisztes vízben felfuttatom az élesztőt.
  3. A maradék langyos vízzel együtt keverem, majd párszor áthajtogatom a tésztát. Lágy legyen, de ne ragadjon.
  4. 90 percig a langyos sütőben, párában kelesztem. Egyszer áthajtogatom, majd lisztes konyharuhába teszem (nem túl szorosan) 15 percre.
  5. A jénai tálat 250 °C-on felforrósítom a sütőben.
  6. 30 percig lefedve, majd 3 percig fedő nélkül sütöm. Fa deszkára borítom hűlni.
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése