2014. október 10., péntek

Tejszínes sóskafőzelék

Ez egy nagyon finom sóskafőzelék recept. Reméljük kedvet kaptok a sóskához a zöldségátvételek alkalmával.

Hozzávalók (3 adag)
  • 0.5 kg sóska 
  • 3 ek napraforgó olaj 
  • 2 közepes db újhagyma 
  • 4 ek cukor 
  • só ízlés szerint 
  • 3 dl tej 
  • 2 ek tejföl 
  • 1 dl főzőtejszín 
  • 2 evőkanál finomliszt
Elkész­ítés
  1. Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük. 
  2. Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát. 1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve. 
  3. Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt.
Beküldő: Csepregi Hajni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése