2014. október 2., csütörtök

Parmezános padlizsánfasírt

Pár hete kezembe került egy francia szakácskönyv, tele színes, finom, egyszerű nyári fogásokkal. Ez a gyorsan, könnyen elkészíthető padlizsánfasírt frissen sütve, sok salátával az igazi.

Hozzávalók kb. 20-25 fasírthoz:
  • 1 nagyobb padlizsán (vagy több kicsi :) )
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 13 dkg kenyérmorzsa
  • 1 dl tej
  • 9 dkg parmezán reszelve
  • 10 dkg feta
  • 4 ek apróra vágott petrezselyem
  • só, bors
  • liszt
  • olaj a sütéshez
Elkész­ítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Szeleteljük fel a padlizsán(oka)t hosszában vékony szeletekre, majd hámozzuk meg, és fektessük őket sütőlapra, locsoljuk meg olívaolajjal, és kb. 10 perc alatt süssük aranybarnára.
  3. Ha megsültek a padlizsánszeletek, turmixoljuk le őket.
  4. Egy nagy tálban keverjük össze villával a padlizsánpürét, a tojást, a fokhagymát, a tejbe beáztatott kenyérmorzsát, a parmezánt, a fetát, a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Formázzunk a masszából kicsi golyókat, azokat forgassuk meg lisztben, és süssük ki.
Forrás: Sylvie Ait-Ali és mások: Cuisine d'été (Dudik Éva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése