2014. szeptember 28., vasárnap

Közel-keleti padlizsánkrém (babaganus) fehér csokival

Padlizsánkrémből nálunk jobbára az erdélyi terjedt el, de a Közel-Keleten is előszeretettel készítenek, igaz kicsit máshogy. Ez egy különlegesebb verzió.

Hozzávalók
  • 4 padlizsán
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 0,85 dl citromlé
  • 1,8 dl tahini (szezámpaszta, amit olívaolaj és szezámmag 1:8 arányú őrlésével is nyerhetünk)
  • 10 dkg olvasztott fehér csokoládé lehűtve
  • 2 evőkanál friss, aprított petrezselyem
  • 1,5 kiskanál őrölt római kömény
  • 1,5 kiskanál fűszerpaprika
  • só, bors
  • a díszítéshez gránátalma magok
Elkész­ítés
  1. A sütőt grill fokozatra állítjuk. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, héjával felfelé hámozatlan fokhagymával együtt egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük. Kívül szinte feketére, belül puhára sütjük.
  2. A padlizsánt kimagozzuk, a húsát kikanalazzuk és a meghámozott fokhagymával, a petrezselyem felével, valamint a többi hozzávalóval robotgépben símára keverjük.
  3. A maradék petrezselyemmel és gránátalmamagokkal díszítjük és pirított pitával tálaljuk.
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. október (Fülöp Judit)

1 megjegyzés: