2014. szeptember 25., csütörtök

Gyors brokkolis egytálétel

Íme egy nagyon kellemes és gyors felhasználása a múltkori dobozban kapott brokkolinak.


Hozzávalók
  • 1 brokkoli 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • besamel mártás (pl. 2 ek vaj, 3 ek liszt, 4 dl tej, só, bors, pici szerecsendió) 
  • pár szelet sonka (pl. feketeerdei) 
  • 10 dkg sajt (karakteres, jó ízű, pl. valamilyen füstölt)
Elkész­ítés
  1. A brokkolit rózsáira szedjük és párolóedényben megpároljuk enyhén sós víz felett, melybe a fokhagymagerezdeket is beletesszük, amik ettől jó ízűre, puhára főnek. 
  2. Kivajazott hőálló tálba elrendezzük a még roppanós, de megpuhult brokkolirózsákat (akár félbevágva is lehet). 
  3. A fokhagymagerezdeket, amik már pépesek rákenjük a brokkolira, sózzuk, borsozzuk az egészet, sonkadarabokat rakunk a tetejére, vagy a brokkolik közé, majd leöntjük a hagyományos módon elkésztett besamelmártással. 
  4. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosasra sütjük.
Beküldő: Kis Detti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése