2014. szeptember 18., csütörtök

Céklás, csemegekukoricás quiche cukkini virággal

Imádom a quiche-t, mert bármilyen szezonális zöldséggel , zöld fűszerrel elkészíthetem, így ezer arca van! Rettentően mutatós, már már egy zöldség mandala, hidegen is nagyon finom és kézzel/lábbal is ehető tehát ha vendégségbe vagy piknikre készülök általában ezt készítem.

Hozzávalók
  • A tésztához:
    • 15 dkg vaj
    • 30 dkg liszt
    • hideg víz szükség szerint
  • A töltelékhez:
    • cékla, csemegekukorica, cukkini virágok, görögbazsalikom és padlizsán, ahogy fér
    • 2-3 dl tejföl
    • 2-3 db tojás
    • só, bors, 
    • tetszés szerinti fűszerek
Elkész­ítés
  1. Szükség szerinti hideg víz hozzáadásával a morzsás keverékből gyúrjunk tésztát és pihentessük a hűtőben 30 percig.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra
  3. Nyújtsuk ki a tésztát és tegyük egy pitesütő formába. Süssük vakon 10-15 percig.
  4. Közben egy serpenyőben süssük a zöldségeket a fűszerekkel és a bazsalikommal, majd tegyük a tészta alapba. Keverjük ki a tejfölt a tojásokkal, sóval, borssal és öntsük a töltelékre. Tegyünk néhány szép cukkinivirágot, vagy koktélparadicsomot a tetejére díszítésnek.
  5. Süssük 160 °C-on 30-40 percig.
Forrás: Évkerék Ökotanya blogja (Kiss-Kovács Orsolya)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése