2014. augusztus 10., vasárnap

Zöldséges fasírt

Ez a fasírt tuti siker otthon.

Hozzávalók
  • 1 kg darált hús (pulyka vagy sertés)
  • 2-3 tk só
  • 2-3 tk őrölt pirospaprika
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 4-5 szál répa finomra reszelve
  • 3 tojás
  • 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 kis fej vöröshagyma finomra reszelve
  • 2 ek liszt (bármilyen gabona- vagy magliszt)
Elkész­ítés
  1. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és a masszát pár órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
  2. Sütés előtt diónyi gombócokat formázunk a masszából, és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
  3. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsülnek.
Forrás: Délmagyarország Gasztro magazin (Dudik Éva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése