2014. augusztus 4., hétfő

Bordó saláta

Az alábbi salátát elkészíteni nem egy nagy durranás, de finom, gyorsan elkészül és nagyon egészséges.

Hozzávalók
  • 1/2 fej lilakáposzta
  • 1 kisebb kerek vagy 1/2 hosszúkás cékla
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • 1 tk cukor vagy méz
  • 1/2 mk őrölt kömény
  • csipet só
  • őrölt bors
Elkész­ítés
  1. A káposztát gyaluljuk le, a nyers céklát vágjuk gyufaszálakra, keverjük el az öntet hozzávalóit, majd a kész öntetet a zöldségekkel. A kész salátát néhány órára hűtsük be.
  2. Az eredeti recept cékla helyett zsenge kelkáposztát használ, itt olvasható: http://www.eatingwell.com/recipes/backyard_coleslaw.html, de a cékla remekül illik a lilakáposztához és a köményes öntethez.

1 megjegyzés: