2014. július 25., péntek

Zöldbabos, lecsós egytálétel

Ez a fogás nem fog gasztronómiai forradalmat okozni a konyhánkban, de nagyon finom.

Hozzávalók
  • zsiradék
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 nagy kápia paprika vagy 3-4 lecsópaprika
  • 4 db paradicsom
  • 30-40 dkg zöldbab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél bögre árpagyöngy (vagy valamilyen más gabona)
  • só, bors
  • 1 kk pirospaprika
Elkész­ítés
  1. A csirkemellet kis kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket ízlés szerint felszeleteljük, az árpagyöngyöt több váltás vízben megmossuk.
  2. Az étrendi szabályainknak megfelelő zsiradékon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, lepirítjuk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a zúzott fokhagymát, kicsit fonnyasztjuk a zöldséget, majd levesszük a serpenyőt a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, és felöltjük az ételt 1 dl vízzel (vagy ha van húsleves vagy alaplé a hűtőben, akkor azzal).
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldbabot és az árpagyöngyöt, sózzuk, borsozzuk.
  5. Lefedjük, és készre főzzük. Mire az árpagyöngy megfő, kész van az étel.
Megj. Az árpagyöngyöt elvileg kétszeres vízben kell megfőzni, de ez az étel akkor jó, ha csak egészen minimális vagy semennyi leve nem marad a végére, ezért érdemes csak kb. 1 deci vizet (vagy alaplevet) önteni alá, mert a paradicsom is jó sok levet ereszt. Legfeljebb ha nagyon muszáj, öntünk még hozzá főzés közben. Ha meg túlzásba estünk, akkor az utolsó pár percben nagy lángon, állandó keverés mellett elfőzzük a felesleges levet.
Beküldő: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése