2014. május 5., hétfő

Spárgás pak choi saláta

Hozzávalók:

  • 2 db pak choi / bordás kel / bok choi :) felszeletelve
  • 0,5 kg fehér spárga megpucolva puhára főzve felkarikázva
  • 2 szál újhagyma finomra vágva
  • pár savanyú uborka apróra vágva 
  • olívaolaj, füge ecet, só, 1 ek méz, 1/2 grapefruit leve

Elkészítés:

  1. A pak choi-t leveleire szedem, hogy alaposan megtudjam mosni . 
  2. Figyelem! valódi kertből jött :) Nyomokban homokot és apró bogárkákat tartalmazhat! Ropogós, lédús levélnyél, finom visszafogott íz. 
  3. Kora tavasszal oda vagyok ezért a zöldségért, nyersen és párolva egyaránt...itt most nyersen :)
  4. A spárga a Bio Pipacs tanyáról érkezett, extra zsenge, frissen szedett baráti kezek által és hát bio :)  (ezen a ponton már elkényeztetve érezzük magunkat:))) MOST van a szezonja szóval lubickolunk a spárgakrémlevesben és egyéb nyalánkságokban. Érdemes krumplihámozóval a rügy csúcsától a töve felé vékonyan lehámozni, vigyázva hogy a zsenge csúcsot ne törjük le, majd a végéből is egy picit visszavágni. Forró vízben puhára főztem, lehűtöttem majd a többi hozzávalóval óvatosan összekevertem.

Tepsis burgonyához:

  • karikára vágott burgonya
  • sok sok sok fokhagyma apróra vágva
  • füstölt sonka (hááázi...saját :) felkockázva, megpirítva

Elkészítés:

  1. A burgonyát felszeletelem, tepsibe szórom, összekeverem a fokhagymával, sóval és egy pici olajjal, majd lefedve sütőbe teszem. 
  2. Mikor megpuhult,  ráöntöm a serpenyőben megpirított sonkakockákat, és a sütőbe visszatolva még grillezem egy picit, hogy a burgonya kapjon egy kis színt.
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése