2014. május 15., csütörtök

Mihez kezdjünk a cékla levelével és az egyéb zöld levélkékkel?

Egy kis ötletadó a céklalevélhez 7 pontban:

  1. Használjuk fel egy finom zöldségraguban (curry), akár a céklával együtt.
  2. Süssük bele egy gazdag frittatába.
  3. Használjuk bármilyen fogásnál a spenót helyett, akár fetasajttal együtt egy jó "spenótos" lepényben.
  4. Igyuk meg! Smoothie-ban, turmixban, zöld italokban is remek lehet a zsenge céklalevél. A friss levélkéknek még az oxálsav tartalmuk is alacsonyabb, mint az öregebb leveleknek.
  5. Tegyük bele a salátánkba. A fejes saláta, a mizuna, a pak choi mellett remekül mutat a gyönyörű céklalevél.
  6. Készítsünk belőle levest, vagy használjuk fel olyan levesben, amelyet spenótból, káposztából, fodros kelből készítenénk.
  7. Pároljuk/süssük (stir-fry) meg őket más fűszerekkel és egy kis fokhagymával együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése