2014. május 20., kedd

Krémsajtos szendvicskrém retekkel

Kellemes vacsora egy kis kenyérrel, bármelyik retekből amit kaptunk. Kenhetjük kenyére, de mártogatni is jó.

Hozzávalók
  • 1 csomó retek, megmosva és finomra kockázva (kb. 1,8 dl)
  • 1/4 teáskanál só
  • 22,5 dkg krémsajt
  • 4 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál metélőhagyma felaprítva
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
  • zsenge zöld levelek dekoráláshoz
  • szeletelt kenyér
Elkész­ítés
  1. Tegyük a felaprított retket egy kis tálba. Szórjuk meg az 1/4 teáskanál sóval és hagyjuk 20 percre magára, hogy kiengedje a levét.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a krémsajtot, joghurtot, metélőhagymát, citromlevet, citrom héjat. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Nyomkodjuk ki alaposan a sózott retket és adjuk a már elkészült krémsajtos keverékhez. A retek alapos kinyomkodása nagyon fontos lépés!!! Tegyük a keveréket hűtőbe legalább fél órára tálalás előtt, ez idő alatt sűrűsödik és az ízek is összeérnek.
  4. Tálaláskor kenjük meg a kenyereket a krémmel és díszitsük zsenge, zöld levelekkel.
Forrás: http://susikochenundbacken.blogspot.hu/2014/04/radish-cream-cheese-spread-for-spring.html
            (fordította Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése