2014. május 1., csütörtök

Gombás zöld leveles kínai kel


Hozzávalók:

  • gomba
  • fokhagyma
  • olaj/vaj
  • zöld leveles kínai kel
  • balzsamecet
Elkészítés:

  1. A gombát olajon (vagy ha lehet vajon) megpiriítom. 
  2. Ügyelni kell rá hogy ne sokat tegyünk a serpenyőbe, mert akkor csak párolódik, és nem pirul meg olyan finomra (a konyha perrsze egy picit füstös lesz ilyenkor de megééééri az íííz). 
  3. Apróra vágott fokhagymát dobok rá, majd a csíkokra vágott zöld leveles kínai kelt. 
  4. Egy pár percig forgatom a forró serpenyőben de nem túl sokáig hogy ne semmisüljön meg a frissessége a leveleknek. 
  5. Sózom, és egy kis balzsamecettel nyakon löttyintem, hogy teljes legyen a káosz és a gőz a boszorkánykonyhámban :D

Köretként is tálalhatjátok :)

Tej-, tojás- és gluténmentes :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése