2014. április 7., hétfő

Étcsokoládés céklatorta mascarpone krémmel

Szerintem a cékla földes ízéhez remekül illik a finom étcsokoládé. Az eredeti receptet kissé diétásítottam.

Hozzávalók:
  • 125 g puha vaj
  • 100 g étcsokoládé (legalább 60%-os kakaótartalmú)
  • 150 g finomra őrölt Xilit (az eredeti recept 250 g cukrot ír)
  • 3 tojás
  • 11 dkg búzaliszt
  • 12 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt
  • 1 tk foszfátmentes sütőpor
  • 225 g főtt, reszelt cékla
A krémhez:
  • 250 g mascarpone krém
  • házi eper/málnalekvár ízlés szerint
  • fél citrom leve
Elkészítés:
  1. A céklát héjastul megfőzzük, megpucoljuk, lereszeljük.
  2. A sütőt 160 fokra melegítjük elő, és kivajazunk egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd formára vágott sütőpapírt terítünk az aljára.
  3. A csokoládét gőz fölött egy pici olajon megolvasztjuk, majd félretesszük.
  4. A vajat felverjük a cukorral, majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk. Jöhet bele a csokoládé is.
  5. A sütőporral elvegyített lisztet beleszitáljuk, összekeverjük.
  6. Végül hozzáadjuk a céklát.
  7. A masszát a formába töltjük, elegyengetjük a tetejét, majd 45 perc alatt megsütjük.
  8. Tűpróbával ellenőrizzük.
  9. Miután kihűlt a tészta a tetejére kenjük a mascarponés krémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése