2014. március 1., szombat

Házi vaníliás krémtúró gyümölccsel


Nyáron, télen, bármikor el tudom képzelni valami finom gyümölccsel a tetején, jó vaníliásan. Nyamm!

Hozzávalók:

  • 25 dkg házi túró (vagy ricotta/orda)
  • 2 dl házi tej
  • 2 tojássárgája
  • Xilit ízlés szerint (kb. 5 dkg)
  • egy nagy adag vaníliapor
  • picike só
  • áfonya a tetejére (valamilyen savanyú gyümölcs, lehet fagyasztott is)
  • mehet még bele: fahéj, kókuszreszelék, mazsola, stb.
Elkészítés:

  1. A tojássárgáját habosra verjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a vaníliaport és a tejet.
  2. Alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett besűrítjük pár perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert könnyen kicsapódhat a tojás. Amikor már elég sűrűnek találjuk, zárjuk is el a gázt.
  3. Adjuk hozzá a túrót/ricottát miután picit kihűlt, és botmixerrel krémesítsük.
  4. Kis tálkákba adagoljuk, díszítjük, és hűtőben pihentetjük.
  5. Infó: én nem használok vaníliás cukrot, mivel a benne található kristályvanillin nem egészséges. Helyette vaníliaport vagy a valódi vanília rúd magjait érdemes használni.

Forrás: ötlet, inspiráció: http://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/2013/06/08/hazi_kremturo (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése