2014. február 5., szerda

Krumplikrémleves baconchipsszel

Nehéz eldönteni, hogy krémleves vagy nagyon híg krumplipüré, de nekem ízlik és ebben a hidegben jól esett nagyon

Hozzávalók
  • 3-4 közepes méretű burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 l víz, alaplé vagy bio leveskocka
  • csipet só
  • pár csepp citrom
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • fejenként 1-2 szelet ropogósra pirított bacon
Elkészítés
  1. A krumplit hámozzuk, kockázzuk majd megfuttatjuk a vajon, miközben sózzuk, borsozzuk. Leveskocka használatakor a só nem kell, de a leveskockát ebbnen a fázisban morzsoljuk bele.
  2. Öntsük fel az alaplével vagy vízzel, majd főzzük amíg a krumpli megpuhul
  3. Botmixerrel pürésítsük, majd keverjük bele a tejfölt és forraljuk fel.
  4. Keverjük bele a szerencsendiót és a petrezselymet és keverjük át.
Forrás: Hegyi Barbara: Abraka babra (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése