2014. január 15., szerda

Fodros kel pesto

Hozzávalók:
  • 1 csokor fodros kel
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 markonyi olajos mag
  • 5 ek. olaj 
  • 1 kk só
  • 3 ek reszelt parmezán

Elkészítés:
  1. A fodros kelt fejjel lefelé beleállítom lobogó vízbe egy kis lábosba 1-2 percre, kiveszem, lecsöpögtetem, és amennyire lehet megszárítom (este blansíroztam, reggel aprítottam). 
  2. Késes robotgépbe teszem a leveles részét, és a szokásos pesto-hozzávalókkal (magok, fokhagyma, só, parmezán, olaj) összeaprítom. 
  3. Kóstolás után érdemes a sót kiigazítani.

Forrás: http://www.canadianliving.com/food/walnut_kale_pesto.php (ford. Szabó-Gilinger Eszter)

1 megjegyzés:

  1. megírom azt is, h. mit ettünk hozzá: krumplis-káposztás sütőben sült lángost. pont úgy kell csinálni, ahogy hangzik. langyosan zseniális volt, hidegen nagy duzzogva megettük :)
    (fél kg liszt, fél káposzta párolva, 3 szem krumpli főve, 2 dkg élesztő, 1 tojás, 2-3 tk só, 4-5 ek olaj, + víz, dagasztás kelés után a sütőben sütöttem ki, jó gőzös sütőben)
    e.

    VálaszTörlés