2013. december 23., hétfő

Sárgaborsós marharagu

Isteni, vegyszermentes, boldog marhahúshoz jutottunk. Ezt a ragut készítettem az első adag húsból.

Hozzávalók:

  • 60 dkg (pörköltnek való) marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • kókuszzsír
  • 2 ek sűrített paradicsom/2-3 dl befőzött paradicsomlé
  • 30 dkg sárgaborsó
  • őrölt fahéj
  • curry (akár valami karakteres curry fűszerkeverék)
  • bors
Elkészítési idő: kb. 2 és fél óra

Elkészítés:
  1. A marhahúst megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. A sárgaborsót előző este válogassuk ki, majd áztassuk be, hogy gyorsabban megfőjön.
  3. Félig megfőzzük a sárgaborsót, sózzuk a vizét.
  4. A nagy fej vöröshagymát lereszeljük, vagy késes aprítóba dobjuk, és gyorsan szinte péppé aprítjuk (ez egy fokkal egyszerűbb).
  5. A kókuszzsírban egy nagy lábasban a hagymát aranysárgára pirítjuk, majd a felkockázott húst rádobjuk, és megpirítjuk néhány perc alatt.
  6. Kevés vizet öntünk rá, fűszerezzük, és hagyjuk, hogy lassú tűzön tovább rotyogjon a hús egészen addig, amíg eléri a kellő puhaságot.
  7. Mikor már szinte teljesen puha, hozzáadjuk a sárgaborsót és a paradicsompürét/levet, és mérsékelt tűzön készre pároljuk az ételt.
  8. Ha a levét elfőné, pótoljuk a vizet, vagy ha úgy szeretjük, mehet még bele paradicsomlé.
  9. Hozzá párolt rizs vagy főtt/tört burgonya illik.
Forrás: Horváth Ilona konyhája - Marhahúsos ételek (fotó: Lengyel Zsuzsa)
A képen látható még a Gourmóka chilis-gyömbéres gyöngyhagymája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése