2013. december 9., hétfő

Pongyolás kelbimbó

Egy elég régi, kártyás gyűjtögetős sorozatban találtam ezt az ételt. Kicsit fájlaltam is, hogy nem nekem jutott eszembe először. Na de annyi baj legyen! :)

Vigyázzunk, a kelbimbó nedvességtartalmát próbáljuk csökkenteni papírtörlős szárítgatással, különben elég köpködős lesz az olaj.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg kelbimbó
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej (akár növényi)
  • 1 tojás (szétválasztva)
  • olaj (sütéshez)
  • pici liszt (forgatáshoz)
  • hirdetés


Elkészítés:

  1. A kelbimbókat megtisztítjuk, majd lobogó, sós vízbe dobjuk egy rövid időre. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét őket!
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztből, tejből és a tojássárgájából álló keveréket. Óvatosan összekeverjük az egyveleget.
  3. A kelbimbókat a vízből kiemeljük, egy szűrőn jól lecsepegtetjük, a vizet leitatjuk róluk törlőkendővel, majd finoman egy kis lisztben mindet megforgatjuk. Minél szárazabbak a kelbimbók, annál kevésbé fog az olaj "köpködni".
  4. A kelbimbókat ezután megforgatjuk a tésztában, és bő olajban kisütjük őket.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (régi kártyás, gyűjtögetős receptek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése