2013. december 10., kedd

Köményes kelbimbósaláta

Hozzávalók: 

  • fél kg kelbimbó
  • 2-3 dl tejföl
  • 3-4 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • citrom leve
  • bors
  • kömény
  • vegamix
  • pici olívaolaj
  • 1 csurgatás méz

Elkészítés:

  1. A kelbimbók végeit levágjuk, a külső leveleket leszedjük, alaposan megmossuk őket.
  2. Vegetával és köménnyel / sóval és köménnyel ízesített lobogó vízbe dobjuk őket, és addig főzzük, amíg épp csak megpuhulnak. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét!
  3. Amíg a kelbimbó elkészül, összeállítjuk a mártást a maradék alapanyagból. Bőven szórhatunk bele köményt.
  4. A kelbimbókat leszűrjük és megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a mártáshoz keverjük őket.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése