2013. november 11., hétfő

Vegán ebéd indiai fűszerekkel

Hozzávalók (6 személyre):
  • 3 ek olaj
  • 3 hagyma (lila vagy vörös)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 60 dkg sárgarépa
  • 30 dkg (mirelit) borsó
  • só, bors
  • 1 tk kurkuma
  • 1 1/2 tk Garam masala
  • 1/2 mk római kömény
  • 3 ek szezámmag száraz serpenyőben enyhén megpirítva
Elkészítés:

  1. A hagymát felszeletelem, és az olajon üvegesre párolom. Ekkor rászórom az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, a római köményt, a kurkumát és a Garam masalát, és várok egy picit, amíg illatozni kezdenek.
  2. Ekkor rádobom a kockára vágott burgonyát és a karikára, félkarikára vágott répát, összeforgatom, sütöm kicsit.
  3. Amikor a zöldségek már illatoznak, felöntöm az egészet annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a zöldségeket, hozzáadom a borsót (ha mirelit, akkor fagyottan), sózom, megvárom, amíg felforr, majd fedőt teszek rá.
  4. Időnként kevergetem, és mire a répa és a borsó megfő, a burgonya egy része szétfő, és egészen szósz állagúra sűríti az egytálételünk levét.
  5. Tálaláskor megszórunk pirított szezámmaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése