2013. november 26., kedd

Ha nem tudod, mit kezdj a csicsókával

Elkészítési/felhasználási tippek a csicsókához:
  • Tejszínes csicsókakrémleves: hagyományos krémlevesekhez hasonlóan készítjük.
  • Tejszínes csőben sült csicsóka: a vékonyra szeletelt csicsókát egy kivajazott hőálló tálban nyakon öntjük egy pohár tejszínnel, és krémesre sütjük.
  • Magyaros rakott csicsóka: ugyanúgy kolbásszal és tojással készül, csak a krumpli helyett csicsókával.
  • Vajas csicsókapüré: a puhára főtt, vagy sült zöldséget kis vajjal és tejszínnel pürésítjük.
  • Nyers csicsókasaláta mustáros-mézes vinaigrette-tel: a hajszálvékony karikákra gyalult zöldséget mustáros öntettel öntjük le.
  • Téli reszelt csicsókasaláta almával és dióval: a hozzávalókat lereszeljük, összekeverjük a dióval és ízlés szerinti öntettel.
  • Csicsóka-rösti: a zöldséget durván lereszeljük, egy tojással és némi liszttel összekeverjük, olajon ropogós tócsnikat sütünk belőle
  • Csicsókachips: a hajszálvékonyra szeletelt zöldséget bő olajban ropogósra sütjük.
  • Csicsókás rizottó: olaszosan készített parmezános rizottóhoz a végén vékonyra szeletelt csicsókát adunk, puhára főzzük
  • Vágjuk nyersen gyufaszálra, finom nassolnivaló
  • Vágjuk hasábokra, egy nagy tálban forgassuk össze kevés olajjal, sóval, borssal, fokhagymával, és sütőben süssük meg
Forrás:
Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése