2013. november 8., péntek

Céklakrémes tészta

Ez a céklakrém nagyon hasonlít egy pesztóhoz. Érdemes kipróbálni, szerintem remek az íze. Egy nagy fej cékla elég az egész családnak.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 nagy cékla főve (vagy puhára sütve sütőben)
  • 1-2 csurgatás olívaolaj
  • 10-12 dkg reszelt parmezán
  • 2 kanál mascarpone sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék tökmag (vagy bármilyen más olajos mag: napraforgó, szezám stb.)
  • 1 marék dió
  • bors
  • bio tészta
Elkészítés:
  1. A céklát puhára főzzük (vagy pároljuk sütőben), majd botmixerrel turmixoljuk a főzőlé nélkül; a fokhagymát előtte hozzáadjuk.
  2. A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd aprítógépben felaprítjuk.
  3. A parmezánt nem szoktam reszelgetni, elég macerás. Ugyanígy aprítógépbe teszem, amely egy pillanat alatt finomra darabolja.
  4. A magot és a sajtot a pépbe keverjük.
  5. A mascarponéval krémesítjük.
  6. Sózzuk és borsozzuk.
  7. Végül mehet bele az olívaolaj.
  8. Közben a tésztát kifőzzük, és forrón tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése