2013. október 17., csütörtök

Kakukkfüves sárgarépaleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg megtisztított sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma (kb. 10 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 babérlevél
  • 1 ek friss kakukkfű
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

  1. A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk. 
  2. Egy magas falú fazékban kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percig pirítjuk, majd beledobjuk a sárgarépát is. 
  3. Ezt is pirítjuk 1-2 percig, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, a babérlevéllel és a kakukkfű felével fűszerezzük. Lefedjük, és forrástól számítva kb. 45 percig főzzük közepes lángon, amíg a sárgarépa megpuhul. 
  4. Ekkor hozzáadjuk a maradék kakukkfüvet, kivesszük a babérlevelet és botmixerrel pürésítjük. 
  5. Felöntjük a tejszínnel, és ha kell, mert elfőtt a leve, akkor egy kis vízzel hígíthatjuk még. Összemelegítjük és kész is.
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése