2013. szeptember 17., kedd

Mézes-mázas sült cékla

Ez megint csak egy olyan sült zöldség, amellyel nem tudok betelni. Melegen és hidegen is tökéletes köret. 

Hozzávalók:


  • 3 nagy cékla
  • 3-4 csurgatás olívaolaj (annyi, hogy szépen bevonja a céklát)
  • 4-5 ek balzsamecet
  • 4-5 gerezd fokhagyma (mozsárban aprítva)
  • himalája só
  • frissen őrölt bors
  • 2 csurgatás méz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
  1. A céklákat meghámozom, és felszeletelem, majd azonnal bele is dobom egy hőálló tálba. Lehetőleg olyan tálat használjunk, amelynek teteje is van.
  2. Jöhet rá az olaj, a balzsamecet és a méz.
  3. A fokhagymát mozsárban jól összetöröm, és szépen eloszlatom a céklán.
  4. Egy vöröshagymát felkarikázok, és elhelyezem a tepsiben.
  5. Sózom, borsozom az ételt, majd kézzel jól eloszlatom ezt a finom pácot a céklán.
  6. Először letakarva párolom kb. 20 percig, majd kb. 20-25 percig sütöm fedő/tető nélkül.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése