2013. augusztus 26., hétfő

Tökfőzelék, ahogy anyukámtól tanultam

Tudom, hogy ez egy nagyon egyszerű étel, de hátha valakinek segít előcsalogatni egy kis gyermekkori emléket. Reformkonyha ide vagy oda, én ezt az ételt egy picike habarással szeretem a legjobban. Ha van fagyasztott gyalult tökünk, akkor kb. 15 perc alatt meg is van a főzelék.

Hozzávalók:

  • egy adag gyalult tök
  • 1 vöröshagyma
  • egy kis pohár tejföl
  • pirospaprika
  • 1 kanál liszt
  • olaj
  • kapor
Elkészítés:
  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk.
  2. A lábast a tűzről félrehúzva jól megpaprikázzuk a pirított hagymát, majd visszahelyezzük a lábast a tűzre.
  3. Jöhet a tök. Akár fagyosan is beletehetjük. Jó, ha egy kicsit levet enged.
  4. Sózzuk, majd jöhet a kapor is.
  5. Fedő alatt megpároljuk, majd a pici liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése