2013. augusztus 28., szerda

Céklatorta

Monok Sárától kaptuk ezt a céklatorta receptet: 

Hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 3/4 bögre barna cukor
  • 1,5 bögre reszelt főtt cékla, kb. bő egy óráig kell főzni, majd hidegen lereszelni, kb. 3-4 céklából lesz ennyi
  • 1 tábla étcsoki,10 dkg
  • 1 és 3/4 bögre liszt
  • 1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
  • fél bögre dió 
  • 1 csipet só
  • fél bögre napraforgóolaj

Elkészítés:

  1. A tojásokat elkeverem a cukorral és az olajjal, hozzáadom a reszelt céklát.
  2. Vízgőz felett felolvasztom a csokit, és a céklás masszához keverem.
  3. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, a diót és a sót.
  4. Óvatosan beledolgozom a lisztes keveréket csokis céklába. 
  5. Vajjal, és liszttel kikent tortaformába beleöntöm a keveréket.
  6. A tetejére étcsokimáz kerül (opcionálisan). 
  7. 150-180 fokon 50 percig sütöm, vagy tűpróbáig, amikor már nem jön ki semmi a közepéből

    Sára üzeni: NAGYON FINOM SÜTEMÉNY! Aki nem tudja elképzelni, gondoljon a répatortára!

2 megjegyzés:

  1. Bár nem tortának sütöttem, de nagyon jó! Valamit elronthattam az arányokkal, mert nem jött fel olyan szépen, de az ízét ez nem rontotta el. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy csak a forma miatt lett lapos. Én is megcsinálom a hétvégén!

      Törlés