2013. július 30., kedd

Tojással és mángolddal töltött csillagtök és gömbcukkini

Ezeket a kis tündéri (narancs)sárga vagy zöld csillagtököket, esetleg a szép zöld gömb alakú cukkiniket egész egyszerűen is meg lehet tölteni: csodásan néz ki egy szép (vagy több), sárga közepű tükörtojás a kis csinos tököcskékben.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 sárga (vagy zöld) csillagtök
  • olívaolaj
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 1 ek só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 levél mángold
  • 1 ek kakukkfű
  • 8 nagy tojás
Elkészítés:

  1. Melegítsük elő 375 fokra a sütőt. Vágjuk le a csillagtökök kalapját, kaparjuk ki a belsejét, majd kenjük be őket kívül és belül is olívaolajjal.
  2. Süssük elő a tököket kb. 15 perc alatt (mérettől függ). Fontos, hogy akkor vegyük ki őket a sütőből, amikor már puhának érezzük a héjat.
  3. Egy pici olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, és dobjuk rá a hagymát, sózzuk, majd jöjjön a fokhagyma és a kakukkfű. Legvégül adjuk hozzá a felaprított mángoldot. Pároljuk egy rövid ideig.
  4. Osszuk szét a hagymát egyenlően, kanalazzuk a tökökbe.
  5. Üssünk minden egyes tök üregébe egy tojást, majd sózzuk meg.
  6. Süssük 15-20 percig.
  7. Ha nem elég nagyok a tojások, használjunk egynél többet.
(ford. Lengyel Zsuzsa)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése