2013. július 6., szombat

Mézes-őszibarackos csirke rizzsel és sült vajbabbal

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb darab csirkemell (filézve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 db érettebb őszibarack
  • 2-3 csurgatás szójaszósz
  • 3-4 ek szezámmag
  • 1 fél bio citrom leve
  • 2-3 csurgatás méz
  • bors
  • gyömbér
  • csillagánizs (por)
  • pirospaprika
  • 1 ek keményítő (elhagyható)
  • olívaolaj
A sült vajbabhoz:
  • olívaolaj
  • kedvenc fűszerkeverékünk (pl. valamilyen keleti mix)
  • bors
Elkészítés:
  1. A csirkét apró kockákra vágjuk és enyhén besózzuk.
  2. Előveszünk egy wokot.
  3. Olívaolajon megpároljuk a jó apróra vágott hagymát, majd a húst fehéredésig sütjük.
  4. Meglocsoljuk szójaszósszal és hozzáadjuk a sok-sok szezámmagot.
  5. Jöhetnek a szépen feldarabolt barackok, a citromlé és a méz.
  6. Az utolsó lépés, hogy az egy evőkanál keményítővel besűrítjük az ételt. Egy kis tálkába kiveszünk néhány kanál szószt, ebbe keverjük a keményítőt, és aztán a keményítős szószt belekeverjük az ételbe.
  7. Végül fűszerezzük, és rizzsel tálaljuk.
  8. A vajbabot közben elkészítjük az alábbi módon: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, mossuk meg a babot, csurgassunk rá olívaolajat és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, ízesítsük. Forgassuk át a kezünkkel, és kb. 10-15 perc alatt süssük meg a sütőben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

2 megjegyzés:

  1. Hmmm, ez nagyon finom volt. Köszi ismét a receptet! :-)

    VálaszTörlés
  2. Hú, de rég készült ez. Na, hamarosan megcsinálom újra! :)

    VálaszTörlés