2013. június 8., szombat

Szalonnás red giant

Hozzávalók:
  • 4 szelet apróra vágott szalonna
  • 1 felaprított hagyma
  • 1 nagy adag red giant felaprítva
  • 1 dl csirke alaplé
  • 1/2 ek só
  • 1 ek balzsemecet
Elkészítés:
  1. Egy nagy serpenyőben süssük ropogósra a szalonnát, majd vegyük ki a kockákat. Tegyük félre, de a kisült zsír maradjon a serpenyőben. Kb. 1 ek zsírra lesz szükségünk, a többit távolítsuk el.
  2. Ebben az egy kanál zsírban süssük meg kb. 5 perc alatt a hagymát. Apránként adjuk hozzá a felaprított red giant leveleket. 
  3. Kevergetve süssük össze a hagymával.
  4. Miután egy kissé összeesik a red giant, öntsük fel az alaplével, majd sózzuk meg az ételt.
  5. Tegyünk fedőt az edényre, tekerjük le a legalacsonyabb fokozatra a gázt, és pároljuk egy órán keresztül.
  6. Vegyük le a tetőt, főzzük el a maradék levet, majd zárjuk el a gázt. Legvégül adjuk hozzá a balzsamecetet, és a lepirított szalonnát.
  7. Fűszerezzük még, ha szükséges.
Forrás: http://deborahneyens.hubpages.com/hub/Mustard-Greens-with-Bacon (ford. Lengyel Zsuzsa) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése