2013. június 29., szombat

Epres túrótorta

Anyukám lepte meg a családot ezzel a finomsággal. Gondoltam, megosztom veletek. Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Barack, egres, málna?


 Hozzávalók:
  • 1 cs zselatinpor (25 g)
  • 2 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 70 dkg eper
  • 2 tojássárgája
  • 30 db babapiskóta (magunk is készíthetjük!)
  • 2 ek rum
Elkészítés:
  1. A zselatint beleszórjuk a tejbe, majd kevergetés mellett fölforraljuk. A zselatin elolvad közben.
  2. Várjuk meg, amíg langyosra hűl a tej.
  3. A túrót átnyomkodjuk, esetleg botmixerrel teljesen krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a zselatinos tejet, a margarint, a porcukrot és a tojássárgáját. Kikeverjük.
  4. Egy tortaformát kibélelünk folpackkal, és kirakjuk az alját a kicsumázott eperrel.
  5. Erre jön a túrókrém.
  6. A tetejét pedig kirakjuk babapiskótával úgy, hogy szépen kitöltse a forma tetejét. Ha szükséges, törjünk el néhányat.
  7. Meglocsolhatjuk még rummal, majd mehet a hűtőbe néhány órára dermedni.
  8. Tálaláskor óvatosan egy tálra borítjuk, és a folpackot leszedjük.
  9. Forró vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük.
Forrás: Lengyel Lászlóné (Rama Receptnaptár: 2010)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése