2013. május 23., csütörtök

Zöldborsós bulgurgolyó


Hozzávalók:
  • 30 dkg bulgur
  • 50 dkg borsó
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor menta
  • 20 dkg sós fehér sajt (pl. feta)
  • 3 ek liszt
  • 2 tojás felverve
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • sütéshez olaj
Elkészítés:


1. A bulgurt sós, bő vízben 10 perc alatt kifőzzük, leszűrjük.
2. Közben a borsót lefedve megpároljuk a vajon, sózzuk, borsozzuk. Majd hozzáadjuk a petrezselymet és a mentát, és az egészet pürésítjük.
3. Hozzákeverjük a bulgurt és a sajtot, az egészet villával összedolgozzuk.
4. A masszából 5 cm átmérőjű golyókat formázunk, és azokat a szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, morzsába.
5. A golyókat olajban kisütjük, melegen és hidegen egyaránt finom

Nagyon mutatós, szép zöld golyók, ebből az adagból négy felnőtt jóllakik. A múlt heti doboz salátáival ettük.

Forrás: Dudik Éva (Stahl Magazin recept)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése