2013. május 2., csütörtök

Timi spenótos pitéje


Fogadjátok szeretettel egy barátnőm receptjét!

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj/margarin
  • nagy csipet só
  • 3 ek hideg tej
  • 1 tojás sárgája

Feltét:

  • ¼ kg friss spenót
  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • tejszín, tejföl (a tetejére)
  • sajt (trappista, edámi, pannónia, stb.)
Elkészítés:

  1. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  2. A megtisztított spenótot csíkokra vágjuk, közben rétegenként sózzuk, majd összekeverjük a felkarikázott újhagymával, felaprított kaporral és fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával.
  3. A tésztát hűtés után vékonyra nyújtjuk, kivajazott, lisztezett sütőformába tesszük. Tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával, és terítsük rá a spenótos keveréket. Locsoljuk meg óvatosan a tetejét tejszínnel, reszeljük rá a sajtot, kanalazzunk rá tejfölhalmocskákat.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.
Forrás: Szabó Tímea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése