2013. május 26., vasárnap

Tárkonyos csirkesaláta krutonnal és sült céklával

Hozzávalók:

A salátához:
  • 2 csirkemellfilé
  • fél csokor tatárhagyma
  • 3/4 fej fejes saláta
  • 1 szál újhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó (szurokfű)
  • Himalája só
  • bors
  • olívaolaj + kókuszzsír
  • pur-pur kenyér
Az öntethez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek tárkony
  • 1 ek mustár
  • fél dl majonéz
  • fél ek méz
  • 1 csurgatás valódi citromlé
  • bors
  • 5-6 db bébicékla és a szára
Elkészítés:
  1. A csirkemelleket felkockázom, sózom, borsozom, és oregánóval és bazsalikommal szórom meg (jó vastagon).
  2. A salátához közben a zöldeket megmosom, lecsöpögtetem, kisebb darabokra tépkedem egy szép tálba rakom.
  3. A húst kókuszzsír és olívaolaj keverékén megsütöm.
  4. Közben a céklákat megtisztítom, felkarikázom.
  5. Ha a hús megsült, kiszedem egy tálba, majd a céklát kisütöm a visszamaradt zsiradékban. Picikét sózom sütés közben.
  6. Elkészítem a tejszínes öntetet. Kis láng fölött egy lábaskában kézi habverő segítségével elvegyítem a hozzávalókat. A melegítés jobban előcsalogatja a szárított tárkony ízét.
  7. A kenyeret olívaolajjal meglocsolom, és sütőben jól megpirítom. Ha kész van, kézzel apróra tépkedem.
  8. A húst a zöldekhez adom, majd nyakon öntöm az öntettel. Jól elkavarom.
  9. A krutonra halmozom a salátát, és mindezt sült céklával tálalom.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése