2013. május 31., péntek

Szicíliai pesto

Szépen gyűlnek a pestó variációink! Ezt most Dudik Évának köszönhetjük:

Hozzávalók:

  1. fél kiló paradicsom, meghámozva, kimagozva, feldarabolva
  2. 1-2 gerezd fokhagyma
  3. egy nagy marék bazsalikomlevél
  4. 10 dkg reszelt pecorino sajt (vagy parmezán vagy bármilyen hasonló jellegű sajt)
  5. 3 dkg darabolt mandula
  6. só, bors
  7. olívaolaj 

Elkészítés:
A mandulát mozsárban vagy turmixgépben összetörjük a bazsalikommal és kevés olívaolajjal, majd tálba öntjük, hozzáadunk még egy kis olívaolajat és a sajtot, majd az apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát.

Forrás: Eufemia Azzolina Pupella: Sicilian Cookery

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése