2013. május 1., szerda

Spárga tempura kapros mustáröntettel

Hozzávalók: 
A spárgához:
  • fél kg spárga
  • 2,4 dl víz
  • 100 g kukoricaliszt
  • 75 g fehér liszt
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • fél tk só
  • olaj a sütéshez
A mustáröntethez:
  • dijoni mustár
  • friss kapor
  • méz
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és tegyünk bele egy hőálló tálat.
  2. Állítsuk össze a tésztát a vízből, a lisztekből, a keményítőből és a tojásból. Adjuk hozzá a sütőport és a sót. Jól keverjük össze az alapanyagokat.
  3. Mártsuk a spárgát egyesével a tésztába, majd hármat vagy négyet süssünk ki egyszerre. Ne tegyünk többet az olajba. 3-4 percig süssük őket, majd helyezzük papírtörlőre a kész spárgákat, és aztán tegyük azokat a sütőbe a hőálló tálba, hogy melegen tudjuk tartani, amíg kisütjük valamennyit. A hőmérsékletet ekkor már vegyük lejjebb.
  4. Készítsük el az öntetet is.
  5. Tálaljuk együtt, még melegen.
Forrás: Lengyel Zsuzsa




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése