2013. május 21., kedd

Pikáns réparagu pennével

Mióta brit tudósok :))) - kedvenc kutatóim - bizonyították, hogy a főtt répából jóval több béta-karotint hasznosít az emberi szervezet, sokkal nyugodtabban főzöm a sárgarépát. Ez egy egyszerű saját recept olyan napokra, amikor nincs igazán időm/kedvem főzőcskézni. Fincsi.

Hozzávalók:
  • 3-4 nagy sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv paradicsom (egész paradicsommal) vagy hamarosan valódi
  • 1 ek paprikakrém (házi)
  • 1 ek barna cukor
  • 2 tk bazsalikom
  • 2 tk kakukkfű
  • bors
  • penne
  • olívaolaj
Elkészítés:
  1. A répákat meghámozzuk, lereszeljük (nagy lyukú reszelőn).
  2. A fokhagymákat mozsárban összetörjük, és forró olívaolajon egy pillanatig pirítjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Összesütjük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk, hogy a répa levet engedjen. Néha megkavarjuk, és körülbelül 3-4 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a barna cukrot, és kevergetés mellett tovább pirítjuk a répát.
  3. Amikor a répa leve egy kissé elpárolgott, elsült, hozzáadhatjuk a konzerv paradicsomot. Fakanállal összezúzzuk a paradicsomokat, és összefőzzük a ragut.
  4. Borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük. Addig főzzük, amíg az ízlésünknek megfelelően sűrű lesz a ragu.
  5. Mindeközben a pennét sós vízben kifőzzük.
  6. Tálaláskor adhatunk még hozzá feldarabolt nyers répát, aszalt paradicsomot, és reszelhetünk rá sajtot is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése