2013. május 14., kedd

Kagylótészta csirkehússal és pestóval


Hozzávalók:

  • 25 db nagy kagylótészta (conchiglioni) - kb 25 dkg
  • 50 dkg darált csirkehús (comb)
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2,5 dl csirke alaplé
  • 1 ek liszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk Pimento szósz
  • pesto (házilag: bazsalikom+fokhagyma+parmezán+fenyőmag; vagy bolti)
  • parmezán

Elkészítés:

  1. A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig főzöm, al dente legyen. A kagylókat félreteszem, hagyom kihűlni.
  2. A töltelékhez a két szál póréhagymát felkarikázom, az olajon megfonnyasztom.
  3. Hozzáadom a darált húst, fehérre pirítom, az összeragadt darabokat villával szétpergetem.
  4. 1-2 perc pirítás után megszórom a liszttel és újabb 2 percig pirítom. 
  5. Felöntöm a húslevessel, ízesítem sóval, frissen őrölt borssal és a pimento szósszal. Közepes lángon addig főzöm, amíg a leve elpárolog és a hús megpuhul, kb. 10 perc.
  6. A kész tölteléket a kagyókba kanalazom, ezeket hőálló tálba teszem és alufóliával letakarva 15 perc alatt forró sütőben átforrosítom. 
  7. Tálaláskor minden töltött kagylóra 1 tk pestót kanalazok és megszórom frissen reszelt parmezánnal.
  8. Barnacukron karamellizált póráhagymával tálaltam.

Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2007/02/01/kagyloteszta_csirkehussal_es_pestoval

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése