2013. április 28., vasárnap

Kerekrépa rakottas


Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db tarlórépa
  • 5-6 szelet rozsos kenyér
  • 1 nagy vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • kedvenc sajtunkból 10-15 dkg reszelve
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

  1. A kerekrépát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, és lobogó, sós vízben 3 percig főzzük.
  2. Egy jénai tálat kikenünk olívaolajjal.
  3. A kenyérszeleteket megszabadítjuk a héjuktól. (Ha szeretjük a ropogós héjat, nyugodtan maradhat.)
  4. Ha megpuhult a kerekrépa, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  5. A jénai aljára lerakunk egy réteg kenyeret.
  6. Erre jön egy réteg kerekrépa, amit sózunk, borsozunk.
  7. Következzen egy réteg hagyma és szeletelt fokhagyma, majd egy réteg reszelt sajt.
  8. Újra egy réteg kenyér, majd egy réteg répa, amelyet só, bors és reszelt sajt követ.
  9. Csurgathatunk még minderre egy kis olívaolajat.
  10. Előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük.
  11. Tálalás előtt hagyjuk kb. 10 percet hűlni.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése